Seminar - 22/02/2020 - Dr. Ali Mutlu Köylüoğlu

Vatandaşlık Temel Geliri Seminer ve Belgeseli

Speakers:

Dr. Ali Mutlu KÖYLÜOĞLU
VATANDAŞLIK TEMEL GELİRİ Araştırma Geliştirme Kültür ve Yayma Derneği’nin Kurucu YK Başkanı

Details:

>>> VATANDAŞLIK TEMEL GELİRİ ve TÜRKİYE

Dr. Ali Mutlu KÖYLÜOĞLU

·     Özellikle; gelişen teknolojiler, otomasyon, robotik uygulamalar ve otonom sistemlerin her geçen gün daha çok devreye alınıyor olması sonucunda; dünyada meslekler kaybolmakta, işsizlik ve beraberinde işlevsizlik riski, kitleselliğe evrilme potansiyeli de taşıyarak, artmaktadır.

·     Problemin, hemen hemen eş zamanlı olarak, tüm sektörlerde de gündeme geliyor olması sebebiyle; kitlelere yeniden beceri kazandırılması ve yeni iş pozisyonlarında istihdam edilmeleri de son derece zor, hatta imkansız gibidir.

·     Bu çerçevede, “Kitlesel İşsizlik” ve “Kitlesel İşlevsizlik” konularını; özellikle “Sürdürülebilirlik” ve “Dönüşüm” eksenlerinde daha yoğun olarak irdelememiz gerekir.

·     Bu noktada; ruhuna, felsefesine, karakterine, kabiliyetlerine, kudretine, olurluğuna, finansmanına, ekonomik, kültürel ve siyasi boyutlarına yönelik çok geniş spektrumda tartışılmakta olan “VATANDAŞLIK TEMEL GELİRİ” veya uluslararası ortamlardaki adlandırıldığı şekliyle; “Unconditional Universal Basic Income” veya “Citizen’s Basic Income”; her geçen gün daha da kuvvetlenen bir çözüm konsepti olarak öne çıkmaktadır.

>>> Dr. Ali Mutlu KÖYLÜOĞLU

alimutlu.koyluoglu@gmail.com

• 1967 yılında Ankara’da doğdu.
  • Sırasıyla; TED Ankara Koleji ve Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenim hayatını sürdürdü.
  • İnşaat Mühendisliği’nde Lisans, Master ve Doktora derecelerine sahiptir.
  • Bir mühendislik ve müşavirlik firmasının kurucu ortağı olup; 1995 yılından bu yana yapı ve deprem mühendisliği, yatırım ve proje yönetimi, gayrimenkul geliştirme ve değer mühendisliği konularında mühendislik ve müşavirlik hizmetleri vermektedir.
  • “VATANDAŞLIK TEMEL GELİRİ - Türkiye” ve “Bir Şey Yapmalı…” hareketlerinin kurucularından olup, BIEN: Basic Income Earth Network (Temel Gelir Dünya Ağı) ve UBI-E: Universal Basic Income – Europe (Evrensel Temel Gelir – Avrupa) ‘nın üyesidir.
  • VATANDAŞLIK TEMEL GELİRİ Araştırma Geliştirme Kültür ve Yayma Derneği’nin Kurucu YK Başkanı’dır.

>>> Film Gösterimi : "FREE LUNCH SOCIETY" (“EMEKSİZ YEMEK”)

Türkçe alt yazılı film gösterimi; “MOVING DOCS”, “VATANDAŞLIK TEMEL GELİRİ - TÜRKİYE” ve “Creative Europe MEDIA” destekleri ile düzenlenmektedir.